Főtörzsi visszeresség (Főtörzsi varicositas)

Főtörzsi visszeresség (Főtörzsi varicositas)A főtörzsi varicositas általában billentyű elégtelenség következménye, a vénák abnormálisan kitágulnak és  kanyargóssá válnak.  A comb belső oldalán húzódó felületes vénatörzs ennek következtében kitágul, kanyarulatossá válik, benne a vér áramlása meg is fordulhat. Súlyos esetben  nemcsak a combon, hanem a lábszáron is jól látható az elégtelen főtörzs, melyben  a vér megreked, gyulladás, vérrögképződés alakulhat ki

A kezelés lehetőségei

műtéti kezelés

helyi, regionális vagy általános érzéstelenítésben történik a főtörzs és az oldalágak teljes vagy részleges eltávolítása . A műtét után kompressziós kezelés szükséges, a fájdalom, illetve a szövődmények lehetséges nagy száma miatt elsősorban kiterjedt főtörzsi varicositas esetén alkalmazzuk.

EVRF kezelés

helyi vagy általános érzéstelenítésben speciális katétert vezetünk a főtörzsbe, majd egészen a combhajlatig vezetjük. Ultrahangos ellenőrzés mellett húzzuk óvatosan vissza, e közben a készülékben generált energia a katéter közvetítésével az erek falának roncsolódását okozza, a vénafal összetapad, ez által a vénában a vér áramlása megszűnik.

Kombinált kezelés

Egyéni megbeszélés alapján lehetőség van a hagyományos és az EVRF technika kombinációira. Kórházi vagy magánklinikai háttér természetesen  rendelkezésre áll,  egyéni  megállapodás alapján lehetséges.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük